Strong Kids Trainer

Voor professionals

Voor Professionals

StrongKids, opleiding tot trainer

Wil jij erkend en gecertificeerd StrongKids Trainer worden?

De StrongKids trainingen zijn bedoeld voor alle kinderen van 8 – 12 en jeugd van 12 – 18 jaar.

De trainingen kunnen individueel, in kleine groepen of klassikaal worden gegeven. Omdat in de training rekening gehouden wordt met de verschillen tussen kinderen, kan elk kind hieraan meedoen.

Meer informatie over de inhoud van de opleiding vind je op de website van onze opleider: Wegwijs Counselling & Coaching.
Wegwijs is erkend opleider voor het STAP-register. Dat betekent dat de opleiding tot StrongKids Trainer vanuit het STAP-budget kan worden bekostigd. Meer informatie vind je op de website van de opleider. 

examen of toetsvrees

Toelatingseisen

HBO werk- en denkniveau.

Trainingsinformatie

Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt in 10 weken tijd online doorlopen. Je volgt de opleiding op jouw moment, in jouw tijd, begeleid door één van de docenten van de opleiding. Je sluit de opleiding af met een praktijkdag. Meer informatie hierover vind je op de website van de opleider. 

Lesgeld:

€ 968 incl BTW

De prijzen zijn inclusief goed gevulde goodiebag, werkboeken met meer dan 200 oefeningen en koffie/thee, iets lekkers en verzorgde lunch op de praktijkdag. 

De opleiding is door SKJ en ABvC geaccrediteerd en kan worden bekostigd vanuit het STAP-budget

Inschrijven

StrongKids gaat uit van het unieke karakter van elk kind

De StrongKids trainingen bevorderen de ontwikkeling van het zelfbeeld, metacognitie, assertiviteit, weerbaarheid en helpen kinderen faalangst of sociale angst te reduceren. De StrongKids Trainingen zijn ook zeer geschikt voor op scholen, in de klas. Het groepsgevoel wordt verstevigd, we zien dat pestgedrag vermindert en de sfeer in de klas verbetert. Daarnaast kan de StrongKids Trainer ook aparte trainingen toets- en examenvrees aanbieden in het VO of beroepsonderwijs. 

Kinderen of jeugd die deelnemen aan een StrongKids Training krijgen telkens de mogelijkheid te kiezen tussen een groepsproces of een individuele opdracht. Zo leren zij keuzes te maken die bij hen passen, leren zij dat zij mogen zijn wie ze zijn, leren zij te groeien op hun eigen manier en binnen hun eigen mogelijkheden en wordt een veilige sfeer voor elk kind gecreëerd. De oefeningen zijn zeer divers. StrongKids Trainers worden opgeleid om deze oefeningen binnen een veilige sfeer op een pedagogisch en didactisch kundige wijze over te brengen op de deelnemers. 

De StrongKids trainers krijgen een training voor kinderen van 8 - 12 jaar en een training voor jeugd van 12 - 18 jaar kant en klaar aangeleverd, zodat direct kan worden gestart in de klas of praktijk met het geven van de training. Tijdens de opleiding wordt geoefend met het maken van eigen trainingen uit het werkboek, voor een doelgroep naar keuze. Met de ruim 200 aangeleverde oefeningen kunnen vele gevarieerde programma's, voor verschillende doelgroepen, worden aangeboden.

De trainingen die je als StrongKids Trainer gaat geven vanuit de praktijk bestaan uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur. Leerkrachten en docenten kunnen een jaarprogramma samenstellen voor hun klas of school. 

De trainingen staan in het teken van thema’s

  • weerbaarheid
  • assertiviteit
  • faalangst
  • examen- of toetsvrees
  • metacognitie (reflectie op eigen handelen)
  • durf jezelf te zijn
  • sociaal emotionele ontwikkeling
  • veiligheid
  • pesten en gepest worden
  • zelfbeeld